Bilal Erdoğan (Bilal Oğlan) yolsuzluk operasyonundan içeri alınacak mı?

Anladığımız kadarıyla Bilal Erdoğan (kendisinden yazımızda bilal oğlan diye bahis edeceğiz) yolsuzluğun kilit noktasında duruyor belkide zirvedeki isim o.

Daha önceki yazılarımızda cemaat ile akp arasındaki gerginliğin daha da aratacağını belirterek önümüzdeki maçlara bakacağız demiştik. Haklı çıktık demiyorum çünkü hep haklıydık.
Sergilenen oyunda bilmem kaçıncı perdeye geldik. Gelinen aşamada 1-2-3 gün içinde çok hızlı bir gündem akışı oldu.
Bildiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla bilal oğlan son yaşanan olayların 1 numarası.
Sözde başbakan tayip ise her şeyi en başından beri biliyordu.
Bilmediği ve hesap edemediği tek gerçek cemaatin böyle "fütursuzca" bir eyleme girişebileceği idi. Ama oldu.
Kılıçlar çoktandır çekiliydi ve sözde başbakan tayip ve tayifesi (babalar ve oğulları) gardını düşürdüğü an cemaatten saldırı hamlesi geldi. Bu hamle ölümcül olmasa da akp yi derinden yaraladığı ve sarstığı açık.
Cemaat bu hamleyi neden yaptı? ABD nin baskısı ve dayatması sonucunda yapıldığını biliyoruz çünkü İsrail İran'ın bölgedeki varlığından ve nükleer çalışmalarından giderek daha fazla rahatsız oluyor. AB ise artan enerji ve pazar ihtiyacını İran ve Türkiye üzerinden Ortadoğu ya kaydırma çabası içerisinde. İran doğal gazının AB nin artan enerji ihtiyacını kısa ve orta vadede giderebileceği fikri hakim.
Fettullah Gülen eliyle akp ye verilen mesaj açık AB yi değil ABD yi tercih et ve bu doğrultuda politika üreterek ABD ye ve İsrail e hizmet et.
Yaşananların arka planında bu gerçekler gizli. Özellikle Muammer Güler'in oğulun İran ve arap ülekeleri ile olan ilişkileri hükumetin el altından İran'a verdiği desteğin ispatı.
Gülen ilerleyen süreçte Erdoğan'ın en yakın çevrelerini kapsayacak yeni bir operasyon başlatmayı planlıyor. Bu operasyonun (!) ucunun bilal oğlana dokunup dokunmayacağını bekleyip birlikte göreceğiz.
ABD ile son dönemde görüşmelerini artıran CHP, MHP ile koalisyon kurması konusunda ikna edilmeye çalışılıyor.
CHP bir yandan emekçi halk kitlelerine ulaşmayı hedeflerken CHP içerisinde ki ulusalcı kesimler bu ittifaka sıcak bakıyor.
Sola(!) daha yakın olan kesimlerse bu ittifaktan hoşnut kalmayacaklar. Hüseyin Aygün gibi daha radikal isimler HDP ile birlikte hareket ederek Sosyalist ve Kürt çevrelerin CHP MHP ittifakına karşı güçlü bir muhalefet oluşturması planlanmaktadır.
Kısa vadede sert çatışmaların yerel seçimler öncesi yapılabileceği ortada. Orta vadede ise genel seçimler öncesi bütün taraflar tüm kozlarını masaya sürecekler. Bilal oğlanda bu süreçte köşeye sıkıştırılacak isimlerin başında geliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ağlayan adam fethullah gülen ve nur cemaati ve dershaneler

Göbek mi atalım?