Ciguli Kimdir?

1957 yılında Bulgaristan Hasköy'de doğan Ciguli'nin gerçek adı Angel Jordanov Kapsov. Bulgaristan'da uygulanan baskıdan kaçıp Türkiye 'ye gelen  Ciguli'nin Türkiye'de aldığı asıl adı ise Ahmet'tir.
Kayıtlara geçmeyen Ahmet adını sık sık kullanan Ciguli'nin adı bir araba modeline dayanır. Çok hızlı ve seri olduğu için Bulgaristan'da sık tercih edilen AvtoVaz markasının, Ciguli adlı modeli, akerdeonu çok hızlı kullanan Angel Jordanov'un takma adı olmuş ve sanat hayatı boyunca bu isimle anılmıştı.
Beş çocuklu bir ailenin ferdi olan Ciguli, 1972 yılında hamallık yapan babasının vefatı üzerine ailesinin geçimini üstlenmiştir. 1974'te evlenen Ciguli'nin eşi Ayten Hanım'dır. Türkiye'ye geldikten sonra özellikle 1990'ların sonunda etkin bir müzik hayatına adım atan Ciguli; "Binnaz" adlı şarkısıyla toplum hafızasında önemli bir yer edinmişti.
1990 yılında Türkiye'ye gelen Ciguli ilk olarak Çakıl Gazinosu'nda Hülya Avşar'a akordeon çalarak ilk kez adını duyurdu. 1993 yılında çıkan ilk albümünü beğenmediği için sahiplenmeyen Ciguli, 1998 yazında İzmir Fuarı'nda İbrahim Tatlıses gibi isimlerle sahneyi paylaştı ve büyük ilgi gördü. Binnaz adlı efsane şarkısıyla 1999'da Türkiye müzik piyasalarına bomba gibi düşen Ciguli, 2010 yılına kadar 6 farklı albümle sevenleriyle buluştu ve 1998 yılında "Bizim Sokak" adlı sinema filminde rol aldı.
6. Kral TV Video Müzik Ödülleri kapsamında "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" ödülünü alan Ciguli 2014 yılında, 31 Ekim Cuma günü saat 21:00'de Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da kalbine yenik düşerek hayata gözlerini yumdu.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünya Nereye Gidiyor

ağlayan adam fethullah gülen ve nur cemaati ve dershaneler