Tahşiye nedir? Tahşiyeci Kimdir?

Tahşiye nedir? Tahşiyeci Kimdir?  
Tahşiye kitap üzerinde not almak önemli bulunan bir bölüme dipnot eklemek (miş). Kitaplarda yazıların sayfanın tamamını kalamamasının nedeni de budur. Sayfalarda 1,5 cm civarında alttan üstten ortadan boşluk bırakılır ki okuyan buralara not ekleyebilsin. 

Taşhiye yayınevi veya yayınları BMB Yayın Grubunun; Rahle Yayınları, Cihangiran Yayınları ile birlikte bir parçası olan yayın evidir. 
Başlarında Molla Muhammet olarak adlandırılan Mehmet Doğan diye bir vatandaş bulunur. Bu vatandaş saidi nursinin sanırım öğrencisinin öğrencisi. 

Tahşiyci taifesinin Fetullah'ın (Gülen) taifesi ile alıp veremediği nedir?
Bu elemanlar (Tahşiyciler) Fettullah Gülen'in ve onun cemaatinin bu denli güçlenmesinden rahatsızlar. 
Bu taşhiyeciler Fetullah'ın (Gülen) yanlış yolda olduğunu iddia etmekle birlikte onlarla "ilmi mücadele" içerisinde olduklarını iddia ediyorlar. 
Fetullah'ın (Gülen) Said-i Nurs-i'nin yazı ve fikirlerini tahrif ettiği hatta kuranın dahi bazı kesim ve bölümlerini kendi çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda uydurmasyon yorumlarla kuranın özünü zedelediği fikrindeler. Bu bölümdeki teknik kısmı geçiyorum. 
Bu elemanlar örneğin dinlerin kardeşliği dinler arası diyalog vb gibi durumlara kesinlikle karşılar. Bunun İslamı yok etmeye yönelik çaba ve girişimler olduğunu düşünmektedirler.

Molla Muhamet denen adam Fettullah'a Neden battı? 
Olay tahmin edeceğiniz gibi tamamen duygusal. Mehmet Doğan Fetullah'ın (Gülen) ve taifesinin zekat olgusunu kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını iddia edip bunu dillendirmiş durumda. Fetullah'ın (Gülen) zekat adı altında yandaş taraftar ve müritlerinden topladığı paraların zekat olmadığı çünkü toplanan paraların zenginden alınıp fakire dağıtılmadığı bilakis Fetullah'ın (Gülen) bu paraları kendi çıkarları için kullandığı konusunda ciddi vaazlar vermiş ve bu yönde bildirimlerde bulunmuştur. Bu bildirimler Nur cemaati içinde kısmen karşılık bulmuş ve Fetullah'ın (Gülen) zekat adı altında insanlardan topladığı paralar ve gelirler azalmıştır. Bunun üzerine Fetullah (Gülen) çeşitli yollarla ineklerin en sevdiği yol olan samanyolu üzerinden bu Tahşiyci grubu hedef göstererek bunlara uydurma ve sahte delilerle 
bir kaç sene önce operasyon yapılmasını sağlamıştır. 

14 Aralık da yapılan operasyonda bu operasyonu yapanlara karşı yapılmıştır.  
Mehmet Doğan (Molla Muhammed)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ağlayan adam fethullah gülen ve nur cemaati ve dershaneler

Göbek mi atalım?