Peki Şimdi Ne Olacak? Referandumdan Sonra!

Peki Şimdi Ne Olacak?
Referandumdan Sonra

Hemen herkesin merakla sonucunu beklemekten ziyade, bitip geçse de kurtulsak ruh haliyle karşılayıp atlattığı bir referandumu geride bıraktık
Şimdi ise hemen herkesin aklındaki soru şu: Peki şimdi ne olacak?
Herkesin kendisine sorduğu bu sorunun cevabını ise maalesef kimse bilmiyor. Aziz Nesin’in ülkesi neticede burası Türkiye.
Evet Tayip Erdoğan artık başkan.
Fakat sizce bir ülkenin kaderi; o ülkenin başındaki kişinin sadece sıfatının referandumla değişmiş olsa bile bu kadar kolay farklılaşabilir mi?
Bu soruya evet diyebilmek için sanırım bırakın Türkiye'yi dünyaya bir kaç bin ışık yılı uzaktan bakar gibi gerçekleri görememek gerek.
Bir ülkenin kaderi vaat edildiği gibi hemence değişmeyecekse, o zaman şimdi ne olacak?
Alavere Dalavere Kürt Memet askere.
Mazlum ve çilekeş Kürt Halkı ülkenin kaderine farkına bile varamadan yön verdi yüz yıllık ezilmişliği ile. OHAL in en koyu ve katmerlisinin yaşandığı Kürt İllerinde Kürt Memet'i askere göndermek hiç de zor olmadı.
OHAL de bu halde şu halde kısacası her halde yıllardır yapıldığı gibi sesi, nefesi kesilip çığlığı boğulan Kürt Halkı üzerinden ve Kürt Halkı'nın yaşadığı coğrafyada döndü bütün alavere dalavere.
Normal ve doğal olanda buydu zaten. Her şeyden önce amaç Kürt Memet'i askere göndermek değil miydi zaten en başından beri.
Ve ayrıca uzaktı oralar, uzaklardan daha uzak.
Iraktı-ıraklaştırılmıştı gözden ve gönülden ve sessizdi oralar en az ölüm kadar sessizdi ölüm kadar çünkü nefesi kesilip boğularak öldürülmüştü bodrumlarda.

Peki şimdi ne olacak?
Kürt İlleri' nde ve Kürtler üzerinden bahsettiğimiz nedenlerden ötürü kolayca dönen dolaplar sayesinde, evet Tayip Erdoğan artık başkan.
Allahtan döndü bu dolaplar var olsun Kürtler.
Aksi halde bütün suç ve günah gene yukardaki nedenlerden ötürü başta Kürt Halkı'nın siyasi temsilcisi olan HDP olmak üzere tüm hayırcıların sırtına yıkılacak ve bütün bu ve gelecekteki kötü gidişatın sorumlusu hayırcılar ilan edilecekti.
Kolayca dönen dolaplardan çevrilen alavere filmlerinden ötürü Tayip Erdoğan'ın istediği oldu.
Artık kimse kıl oldu yün oldu yan geldi çamura battı hikâyesini anlatamayacak ve eyyy hayırcılar diye başlayan cümleler kurup tek adam rejimine karşı çıkanları durumdan mesul tutamayacak. Yani Tayip Erdoğan, ekonomideki kötü halin müsebbibi olarak istikrarsızlığı ve istikrarsızlığa neden olanın da HAYIR cılar olduğunu söyleyemeyecek.
Ekonomi allak bullak, işsizlik özellikle de genç nüfusun işsizlik oranı son yıllarda ki en üst seviyeleri görmekte. “İstihdam seferberliği” yaygarasının nedeni de bu. Ve gel gelelim OHAL e. Ekonominin kötü gidişatı, zarar ediyorum diye giderleri minimize etmek isteyen işverenin en büyük gider kalemi olarak gördüğü iş gücü maliyeti ne yazık kı OHAL den ötürü minimize edilemiyor.  OHAL nedeniyle işçi çıkarılamıyor. Bu iyi midir kötü müdür sorusu şu anda ki tartışmanın haricine olmakla birlikte bu durumun firma ve şirketleri iflasa sürüklediği net bir realite.  
Böyle bir bakış açısı çıkan bu sonucun çıkması muhtemel en hayırlı sonuç olduğu kanısını oluşturuyor.  Eee ama peki şimdi ne olacak? Hiç. Evet hiç bir şey olmayacak. Tayip gene eski tayip Türkiye gene eski Türkiye ben gene eski ben sen yine eski sensin?
Ne olmasını bekliyordunuz ki devrim mi yaptık?
İşçi ölümleri azalmayacak mesela.
Petrol artığı ziftten doğayı katlederek yaptıkları yolları bize gelişmişlik olarak kakalamaya devam edecekler bundan sonrada. Ama belki referandumla birlikte level atlayıp yüzmilyonlarca km hava yolu yaptık diyebilirler beklerim şahsen.
Daha demokratik bir ülke olmayacağız mesela yada eğitim ve kültür seviyemiz artmayacak referandumdan ‘evet’ çıktığı için.
Kimsenin cebine fazladan 1 Lira girmeyecek mesela.
Hastanelerde hala 1 ay sonraya randevu verecekler bundan sonrada.
Suriyeli mülteci çocuklar yağmur altında titreyerek mendil satmaya devam edecekler itile kakıla bundan sonrada.
Tayip Erdoğan bundan sonrada merkez bankasının ekonomi politikaların tutunda kimin kaç çocuk doğuracağına karar verme yetkisinin kendisinde olduğunu sanacak bundan sonrada.
Darbe tehlikesi hala var ve devam ediyor olacak bundan sonra da mesela.

Ve ve ve bundan sonrada bütün olumsuzluklara ve haksızlıklara karşı HAYIR bu böyle gitmez deme cesaretini gösterecek birileri mutlaka çıkacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ağlayan adam fethullah gülen ve nur cemaati ve dershaneler

Göbek mi atalım?