Erdoğan'ın En Büyük Korkusu?

Erdoğan'ın En Büyük Korkusu?

Recep Tayip Erdoğan'ın asıl korkusu, bin bir türlü algı yönetimi teknikleriyle zihinleri, bilinçleri, beyinleri allak bullak edilmiş kitlelerin her an seçmen kitlesi olmaktan vazgeçebileceğidir.

Yıllardır beyni ve vicdanları din ile kirletilip karartılan zihinleri ve bilinçleri robotlaştırılmış olmanın çok ötesinde kapkara kodlarla kodlanıp zehirlenen bir kitle var. Bunların sayısı hiçte az değil.
Ve bu salaklaştırılmış, cehalete itilmiş bencilleştirilip dibine kadar çıkarcılaştırlan bu insanlar öylesine kaypak öylesine gevşek ki her an Tayip Erdoğan'ın seçmeni olmaktan vazgeçebilirler.
Kişisel bir örnek vermek istiyorum ki zaten bir çoğumuz bu ve benzer durumlara şahitlik etmekteyiz;

Ecevit iktidardayken, ülkücü bir arkadaşıyla kavga edebilecek kadar Ecevit'çi olan biri şimdi ne hikmetse koyu Tayip'çi. Daha dün FETÖ ye (FETÖ ile ilgili yada ilgisiz, ilişkili yada ilişkisiz) methiyeler dizen binlerce, yüz, binlerce milyonlarca kişi kolaylıkla "kandırıldık" yalanının arkasına sığınıp FETÖ ye ağza alınmayacak küfürler edip koyu (kapkara) Tayip'çi oldular. Ne diyelim Allah'ın hikmetinden sual olunmaz.

Neredeyse yarım asırdır insanlar özellikle "nur" ve fettullah gülen" hipnozundalar. Bu belki dış güçler belki devlet ve belki de hükümet eliyle gerçekleştirildi. Bunu her kim yapmış olursa olsun bu ap açık bir gerçek.
Fettullah Gülen'e inanan onu seven insanların sayısı hiç te az değil demeyeceğim. Kimsenin Fettullah Gülen din cennet ve cehenem falan hiç ama hiç umurunda bile değil.
İnsanlar çocuklarını FETÖ nün dershanelerine gönderirken dertleri ve amaçları iyi yada kötü üç beş kuruş para kazanabileceği bir mesleği olsun du.
Devlet kapısında bir işi olsundu. FETÖ ye destek veren iş adamlarının derdi de bundan farklı değildi o çevreden iş kapabilmekti.

Bunun aynısı ve tıpkısı AKP çevresi içinde geçerli. AKP ye oy verenden tutunda her türlü desteği veren (bu desteğe oy vermekte dahil) her kim olursa olsun amacı hedefi beklentisi ve çıkardı.

ÇIKAR ÇIKAR ÇIKAR
FAYDA FAYDA FAYDA

Bununla birlikte hiç te azımsanmayacak sayıda -ki bu gene AKP nin temel seçmen karakteristiğini taşıyan çok büyük bir kesim- güce itaat eden yukarıda bahsedilenden çok daha cahil ve çok daha az düşünen (çünkü yukarıda bahsedilen çıkarcı ve menfaatçi kesim düşünerek kendi menfaatleri doğrultusunda neyin ve kimin yanında olunmasını hesap ederek davranırlar) sadece çoğunluğa uyma ve sürü güdüsü ile hareket edenlerdir. Bu kesim için neyi neden yaptığınızın bir önemi yada anlamı yoktur çoğunluk yapıyorsa bende doğrudur der geçerler, düşünmek zahmetli bir iştir, gerekte yoktur bun kesim için ve belki isteseler dahi düşünemeyecek haldedirler zaten. Bu eziklerin bir başka güdüsü de güçlü muktedir olana yakın ve yandaş olma arzusudur.

Kısaca durum bu.
Böyle bir seçmen kitlesinin seçilmişi siz olsaydınız korkmaz mıydınız?
Ve güvensizlik korkuları nasıl besler bilir misiniz?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ağlayan adam fethullah gülen ve nur cemaati ve dershaneler

Göbek mi atalım?